Eredivisie: Preview speelronde 8

Sjors (Sj0rSz)

Komend weekend is het tijd voor de achtste speelronde in de Eredivisie. Zoals gebruikelijk blikt FOK!sport ook vandaag weer vooruit op de naderende speelronde. Op dit moment gaan drie ploegen met vijftien punten aan de leiding, maar is dat na de deze speelronde nog steeds zo?

Het nieuwe voetbalweekend wordt afgetrapt door Vitesse en ADO Den Haag. De wedstrijd tussen deze twee ploegen werd in de Eredivisie zeventien keer eerder gespeeld. Voor de Haagse formatie is het alweer even geleden dat dit duel werd gewonnen, namelijk vijf jaar geleden. Vorig seizoen werd echter wel een punt gepakt: 0-0. Dit was tevens de eerste wedstrijd van de Haagse club onder Henk Fräser, die nog altijd aan het roer staat.

Een dag later is het de beurt aan hekkensluiter Heracles Almelo. De ploeg uit Almelo wacht nog altijd op het allereerste punt van dit seizoen en staat daarom ook stijf onderaan. NAC Breda, de tegenstander van dit weekend, doet het met een veertiende plaats niet veel beter. Het verschil is echter acht punten, waardoor de Heraclieden voorlopig nog in de achtervolging zullen zijn. In sportief opzicht zit het ze in elk geval niet mee. De laatste twaalf competitieduels werden niet gewonnen. Het hoogtepunt in deze reeks: Een gelijkspel tegen Ajax.


Heracles Almelo draagt nog altijd de rode lantaarn in de Eredivisie (PROSHOTS / Henk Jan Dijks)

Ook sc Cambuur Leeuwarden en FC Dordrecht kruisen dit weekend de degens. Dit duel werd in Leeuwarden pas één keer eerder, namelijk op 16 januari 1994. De Friezen wonnen deze confrontatie uiteindelijk met 5-0 door goals van De Gier, Keizer, Mols en Spork. De return resulteerde echter in een 4-0 zege voor de Dordtenaren, dus het kan alle kanten op. sc Cambuur Leeuwarden is na een prachtige start wel wat teruggezakt. In de laatste twee duels werd maar één punt gepakt, wat perspectief biedt voor FC Dordrecht.

Feyenoord gaat zondag proberen de eerste competitiewedstrijd van het seizoen in eigen huis te winnen. Eerder hielden sc Heerenveen, FC Utrecht, Willem II en Ajax de Rotterdammers van de volle drie punten af. Nu is het de beurt aan FC Groningen, dat in 2007 voor het laatst in De Kuip wist te winnen: 0-4. Vorig seizoen was de Rotterdamse formatie met twee zeges (1-0 en 0-2) in elk geval succesvol tegen de Groningse club.


Feyenoord hoopt dit weekend de drie punten voor het eerst in eigen huis te houden (PRO SHOTS / Peter Lous)

Ook AZ en FC Twente spelen op zondag tegen elkaar. FC Twente verloor in dit seizoen nog niet, maar zet daar wel vier gelijke spelen tegenover. De laatste keer dat de Tukkers verloren, was op 30 maart van dit jaar tegen Ajax. De Alkmaarder formatie begint dit weekend met de nieuwe trainer, John van den Brom, op de bank. Na het debacle rondom Alex Pastoor hoopt de club snel sportief succes te boeken, zodat het seizoen zonder problemen verder kan gaan.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/Programma Zender
3 okt om 20.00 uur Vitesse - ADO Den Haag FOX Sports 1
3 okt om 20.30 uur Voetbal International RTL 7
3 okt om 22.55 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 2
4 okt om 18.30 uur Heracles Almelo - NAC Breda FOX Sports 1
4 okt om 19.45 uur Willem II - sc Heerenveen FOX Sports 3
4 okt om 19.45 uur sc Cambuur Leeuwarden - FC Dordrecht FOX Sports 5
4 okt om 20.45 uur FC Utrecht - Go Ahead Eagles FOX Sports 1
4 okt om 22.30 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
5 okt om 01.10 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 3
5 okt om 10.30 uur De Tafel Van Kees FOX Sports 1
5 okt om 12.30 uur PSV - Excelsior FOX Sports 1
5 okt om 14.30 uur Feyenoord - FC Groningen FOX Sports 1
5 okt om 14.30 uur AZ - FC Twente FOX Sports 3
5 okt om 16.45 uur Ajax - PEC Zwolle FOX Sports 1
5 okt om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie NPO 1
5 oktober om 22.15 uur NOS Studio Voetbal NPO 1