Amerikaanse basketbalsters vernederen Angola

heywoodu

Tijdens het WK basketbal voor vrouwen in Turkije hebben de Verenigde Staten keihard uitgehaald. In de laatste groepswedstrijd werd Angola verslagen met 119-44, een verschil van liefst 75 punten. Nooit eerder won het Amerikaanse vrouwenteam een wedstrijd op een groot toernooi met zo'n marge.

Na de eerste helft was al duidelijk dat het, zoals verwacht, een slagveld zou worden: 61-25. Met 31-6 was vooral het derde kwart dodelijk voor de Afrikaanse vrouwen, die ook in het slotstuk het tempo geen moment bij konden houden. Vijf Amerikaanse speelsters haalden de dubbele cijfers wat betreft het aantal punten, bij Angola lukte dat alleen Nadir Manuel. Met elf punten was zij goed voor een kwart van de Angolese productie.

Door de zege sluit Amerika de groepsfase af met drie zeges uit drie wedstrijden, waarin totaal exact 300 punten gescoord werden. Voor Angola was het na de 102-42 nederlaag tegen Servië de tweede kansloze partij, hoewel ook China een maat te groot was: 65-39. De VS gaan naar de kwartfinale, waar vrijdag de winnaressen van het duel tussen Frankrijk en Brazilië wachten.