Oud-wielrenner Nozal zwaargewond bij auto-ongeval

Stefan (sportfreak)

Voormalig profwielrenner Isidro Nozal is dinsdag zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk. Dat meldt de Spaanse website Biciciclismo. De 36-jarige Spanjaard ligt met onbekend letsel in een universitair ziekenhuis in Santander. Zijn toestand is ernstig, maar stabiel.

Het ongeluk gebeurde even ten zuiden van Santander bij de plaats Penagos. Twee auto's en een vrachtwagen waren daarbij betrokken. Naast Nozal is ook een 18-jarige vrouw gewond geraakt. Ook zij is naar een ziekenhuis in Santander vervoerd.

Nozal debuteerde in 1999 bij de ONCE-ploeg. In 2003 won hij twee etappes in de Vuelta en werd hij tweede in het eindklassement achter Roberto Heras. Een jaar later werd hij in dienst van Liberty Seguros zevende in de Spaanse ronde en veertiende in de Ronde van Lombardije, maar daarna zakte hij weg.

In 2009 werd Nozal voor de Ronde van Portugal betrapt op het gebruik van de epovariant CERA. Hij werd twee jaar geschorst. In 2005 had hij in de Dauphiné Libéré al een startverbod gekregen omdat zijn hematocrietwaarde boven de vijftig lag.