Vluchten Air France bijna weer volgens schema

Redactie

Het rooster van luchtvaartmaatschappij Air France ligt ondanks een staking van twee weken dinsdag bijna weer volledig op schema. Dat liet het zusterbedrijf van KLM maandag weten. Dinsdag worden ruim 90 procent van alle langeafstandvluchten en nagenoeg alle middellange vluchten weer uitgevoerd.

De piloten zeiden zondag 'hun verantwoordelijkheid te nemen' en hun staking te beëindigen. Maandag was de ergste schade alweer hersteld. Bijna 60 procent van de vluchten vloog die dag volgens het vliegschema.

Ondanks de voorspoed meldde Air France dat 'aanpassingen en verstoringen niet kunnen worden uitgesloten'. Het bedrijf adviseert reizigers dan ook hun gegevens aan de luchtvaartmaatschappij door te geven.

De vliegers besloten het werk neer te leggen toen Air France aankondigde het grootste deel van zijn operaties in Europa te willen overhevelen naar budgetmaatschappij Transavia. Piloten zijn bang dat hun banen hierdoor worden verplaatst naar lagelonenlanden. De luchtvaartmaatschappij bood woensdag aan dit deel van het plan te schrappen.

Moederbedrijf Air France-KLM meldde eerder dat de staking tot twintig miljoen euro per dag kost. Premier Manuel Valls heeft kritiek geuit op de stakers en zegt dat zij Frankrijk een 'slecht imago' geven.