[WK Volleybal] Nederland verliest, maar is door naar tweede ronde

heywoodu

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben op het WK in Italië niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Rusland. De Russinnen, wereldkampioenen op de vorige twee WK's, bleken in de groepswedstrijd met 3-1 te sterk. Het was de tweede nederlaag voor Nederland, nadat al van de VS werd verloren.

De wedstrijd begon uitstekend voor Oranje, dat de eerste set zelfs wist te winnen met 25-19. In de tweede set was het een kansloos verhaal en binnen korte tijd had Rusland de set met 25-13 gewonnen. Nederland kwam sterk terug en stond lang op voorsprong in set drie. Pas bij 18-18 kwamen de Russinnen weer op gelijke hoogte, maar Nederland bleef vechten en kreeg zelfs twee setpoints. Die gingen echter beiden mis, waarna het tweede setpoint voor de Russische vrouwen wel raak was. 

Het verzet was vervolgens gebroken, want in de vierde set kon Nederland geen vuist meer maken: 25-16. Door de twee eerdere zeges op Kazakhstan en Thailand is Nederland wel verzekerd van een plek bij de beste vier in de groep en dus een plaats in de tweede ronde. Die zal bestaan uit twee groepen van acht landen. In de eerste ronde speelt Nederland zondag nog de laatste groepswedstrijd, waarin Mexico om 10.30 uur de tegenstander is.