[Vid] [WK] Massale valpartij vrouwen, Vos komt goed weg

heywoodu

Tijdens de wegwedstrijd voor vrouwen op het WK wielrennen heeft zich na een uur koers een massale valpartij voorgedaan. Tijdens de afdaling op het parcours ging een Noorse renster midden in het peloton hard onderuit, waarna de ene na de andere vrouw tegen de vlakte ging.

Voor Nederland was Thalita de Jong het grootste slachtoffer. Ze werd op het laatste moment opgeroepen om Annemiek van Vleuten te vervangen - Van Vleuten ging in de ploegentijdrit hard onderuit - maar moest zelf uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht worden.

Wereldkampioene Marianne Vos kon de val net ontwijken en kon door haar ploeggenoten weer teruggebracht worden naar de voorste groep. Inmiddels heeft ook Roxanne Knetemann in de remmen geknepen. Zij ging niet hard onderuit, maar stond na de valpartij stil en werd vervolgens vol in haar rug geraakt door een andere renster.

Het Belgische team werd hard getroffen bij de valpartij. Annelies van Doorslaer, Jessie Daams en Ann-Sofie Duyck moesten naar het ziekenhuis gebracht worden, waar respectievelijk een gebroken rib, dijbeen en sleutelbeen geconstateerd werd.

Ook Canada kreeg een harde klap te verwerken. Joelle Numainville kon net als Karol-Ann Canuel en Leah Kirchmann niet meer verder. Ook de Tsjechische topschaatster Martina Sablikova ging hard onderuit. Ruim twintig rensters gaven de pijp aan Maarten na de valpartij.

De zware valpartij op het WK in Ponferrada (Bron: NOS)