Tafeltennissers mogen op voor EK-promotie

heywoodu

De Nederlandse tafeltennissers hebben zich op het EK voor landenteams geplaatst voor de halve finales in de Standard Division, de laagste van de drie divisies. Dat houdt in dat de mannen mogen strijden om de 33e plaats, wat promotie naar de op een na hoogste divisie zou betekenen.

De vierde en laatste groepswedstrijd werd vrijdag gespeeld tegen Schotland. Alleen Rajko Gommers had het even moeilijk. Tegen Craig Howieson kwam hij op een 2-0 voorsprong, maar de Schot vocht zich terug naar 2-2. In de laatste game was Gommers met 11-7 toch de beste.

Het duel tussen Ewout Oostwouder en Sean Doherty ging gelijk op, maar telkens was Oostwouder net iets beter op de beslissende momenten: 11-9, 11-9, 12-10. Laurens Tromer mocht het tegen Calum Main afmaken en dat leverde hem weinig problemen op. Met 11-3, 11-8, 11-9 was de Nederlander duidelijk de betere.

Door de zege wint Nederland groep J, waardoor het in de halve finale aan mag treden tegen Wales, de nummers twee van de andere groep. Wales staat op de wereldranglijst op de 66e plek, 21 plaatsen onder Nederland. Bij winst strijdt Nederland tegen Israël of wederom Schotland voor de 33e en 34e plaats op het EK. Beiden zouden genoeg zijn om volgend jaar een niveau hoger te mogen spelen, dus het doel voor zaterdag is een zege op Wales.