Bosz: "Sta open voor langer verblijf"

Frank (franklop)

Peter Bosz ziet een langer dienstverband bij Vitesse wel zitten. De huidige verbintenis van de oefenmeester van de Arnhemse club loopt na dit seizoen af. Bosz kwam vorig jaar zomer over van Heracles Almelo. Vitesse eindigde in het eerste seizoen van de Apeldoorner als zesde in de Eredivisie. De Arnhemmers deden lang mee om de eerste plaats, maar liepen uiteindelijk zelfs Europees voetbal mis.

Deze jaargang staat Vitesse zeventiende na zes duels. Het contract van Bosz loopt na dit seizoen af. De 8-voudig international ziet een contractverlenging wel zitten. "Ik heb het hier hartstikke naar mijn zin en sta zeker open voor een langer verblijf", aldus de voormalig speler van onder meer Vitesse, RKC Waalwijk en Feyenoord tegenover het Algemeen Dagblad.

"De faciliteiten zijn hier fantastisch en in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden, kan ik hier gewoon rustig en goed werken", vertelt Bosz, die inmiddels al een gesprek met technisch directeur Mo Allach achter de rug heeft. De clubleiding is positief over de samenwerking met de huidige hoofdcoach.

"We zijn tevreden over Peter. Als club en als hoofdtrainer delen we elkaars voetbalvisie. Naast de meerjarige contracten voor hoofd opleidingen Gerry Hamstra en hoofd scouting Marc van Hintum is de intentie om ook met Peter langer door te gaan", verklaart Allach. Vitesse treft zaterdag FC Dordrecht.