Robert Schoemacher brandt Ewout Genemans af

Redactie

Robert Schoemacher walgt van Ewout Genemans. De cosmetisch arts keek zondag vol afschuw naar het programma van de producent en presentator, waarin een transseksuele vrouw een geslachtsverandering onderging. Hij noemt de 5 Extreem-maker donderdag op zijn weblog onder meer 'een botte boer'.

"Genemans schepte er duidelijk genoegen in deze onzekere vrouw, verkoopster bij IKEA, zo diep mogelijk te vernederen", schrijft Schoemacher. Volgens hem liet de presentator haar volkomen onnodig haar pruik afnemen. "De aanblik van die magere verschijning met haar kale schedel en misvormde lippen, die toch nog een beetje probeerde te glimlachen, was hartverscheurend. Ik vind dat je een zo kwetsbaar persoon zoiets niet mag aandoen, maar Genemans had daar geen enkele moeite mee."

Schoemacher verwijt de presentator een gebrek aan empathie. "Het extreme van dit soort programma's zit 'm, wat mij betreft, vooral in de ongevoeligheid, het gebrek aan compassie, met de zwakkeren in onze samenleving", aldus de cosmetisch arts. "Exploitatie van deze mensen is iets van alle tijden, maar als rasoptimist blijf ik hoop houden dat steeds meer mensen dit niet vanzelfsprekend vinden."