Aangifte na lek burgemeestersprocedure Tynaarlo

Redactie

De Drentse commissaris van de koning Jacques Tichelaar heeft aangifte gedaan van het lekken van informatie rond de sollicitatieprocedure van de nieuwe burgemeester van Tynaarlo. Van een van de kandidaten is informatie naar buiten gekomen, meldt de provincie donderdag.

Tichelaar zegt verbaasd en ontstemd te zijn dat leden van de gemeentelijke vertrouwenscommissie in Tynaarlo hun mond niet dicht konden houden. Naast de aangifte overlegt de Drentse commissaris met minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) over de gevolgen van de schending voor de procedure en over eventuele aanvullende maatregelen.

Het lekken van vertrouwelijke informatie rond de benoemingsprocedure van een burgemeester is strafbaar. Waar het lek zit, is niet bekend. De provincie wil geen verdere informatie geven.

Eerder deze week meldde RTV Noord dat er nog twee kandidaten over zijn die de nieuwe burgemeester van Tynaarlo kunnen worden. In totaal hadden 27 mensen gesolliciteerd. Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester op 1 januari begint.