[WK Volleybal] Nederland onderuit tegen Amerikaanse toppers

heywoodu

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben na 3-0 zeges op Kazachstan en Thailand voor het eerst een wedstrijd verloren op het WK in Italië. In Verona waren de Amerikaanse vrouwen met 3-0 een maat te groot, hoewel Nederland nog een prima start kende. 

Nederland begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam op een 9-5 voorsprong. De Amerikaanse vrouwen kwamen echter terug tot 11-11. Vervolgens bleef het lang gelijk op gaan, Celeste Plak wist Nederland zelfs op 24-23 en dus setpoint te zetten. Dat werd gemist, waarna de VS het ene na het andere setpoint kreeg. De vierde poging was eindelijk raak: 27-29.

In de tweede set leek Nederland wat aangeslagen. De eerste punten gingen nog goed, maar al snel stond de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen op een 6-11 achterstand. Het verschil bleef een tijd gelijk, maar richting het einde van de set kwam Oranje weer dichterbij: 20-23. De vrouwen uit Amerika kwamen vervolgens op setpoint, wisten die niet te maken, maar maakten het wel af op het tweede setpoint: 21-25.

De derde set leek in niks meer op het prima begin van de wedstrijd. De achterstand liep op tot 6-10, waarna Nederland op 9-10 wel bijna op gelijke hoogte kwam. Vervolgens was het echter gedaan en liepen de Amerikaanse vrouwen snel uit. Op 17-24 kregen ze het eerste matchpoint. Dat ging mis, maar de tweede poging was wel raak: 18-25. 

Nederland speelt zaterdag om 17.00 uur de vierde van vijf groepswedstrijden. De tegenstander is dan Rusland, dat de vorige twee wereldtitels wist te pakken.