[Sportblog] Kaas als wondermiddel & Gervinho's haar is weg

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kan je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Kaas is het nieuwe wondermiddel
Voetbalcoach Felix Magath heeft opmerkelijke methodes om spelers weer fit te krijgen. Zo wilde hij een speler bij Fulham behandelen met kaas als toen hij kampte met een dijbeenblessure. Inmiddels heeft de trainer zijn biezen moeten pakken, want afgelopen seizoen degradeerde Fulham uit de Premier League en een treetje lager staat de club ook in de onderste regionen.

Oud-voetballer Danny Murphy legde tegenover de BBC deze week de kaasmethode nog even uit. "Magath gaf speler Brede Hangeland eens een in alcohol gedrenkte homp kaas, met het advies die 's nachts op zijn dijbeen te leggen. Op die manier zou de blessure worden tegengegaan. De inmiddels vertrokken clubarts was het niet eens met de methodes van Magath. Ik neem aan dat Hangeland de tip ook niet heeft opgevolgd."

Suárez ook in FIFA 15 geschorst.
Luis Suárez is ook in het computerspel FIFA 15 geschorst tot en met 26 oktober. EA Sports bevestigde het bericht je in de carrièremodus met Barcelona tot en met 26 oktober geen gebruik kan maken van Suárez. "Als een speler geschorst is in het voetbal, dan is hij ook niet inzetbaar in FIFA 15. Hij wordt vrijgegeven als de schorsing is verlopen", aldus EA.

Ralf Schumacher en vrouw liggen in (dure) scheiding
Ralf Schumacher en zijn vrouw Cora zitten midden in een scheiding zo meldt het Algemeen Dagblad. De voormalig Formule 1-coureur en zijn vrouw zouden alleen nog maar via advocaten communiceren. Bronnen rond het koppel bevestigen dat een vechtscheiding aanstaande is. Schumacher zou beschikken over een vermogen van zo'n honderd miljoen euro. Tel daarbij op dat het stel ook nog eens over drie huizen beschikt en je hebt alle ingrediënten voor een gevecht om de centen. Ralf zou inmiddels alle creditcards van zijn voormalige geliefde hebben laten blokkeren. Wel krijgt ze voorlopig 10.000 euro per maand als tegemoetkoming. Om het allemaal nog ingewikkelder te maken heeft het stel nog een 13-jarige zoon. Hier gaan we ongetwijfeld meer over horen.

Cups voor Belgische clubs
Lingeriemerk Ohlala! sierde al eens het shirt van Anderlecht als sponsor nadat ze een wedstrijd van hoofdsponsor BNP Paribas Fortis wonnen. Maar nu zet het lingeriemerk zich in voor meer clubs in de België. Er is speciaal voor de West-Vlaamse eersteklassers Club en Cercle Brugge, KV Kortrijk, Zulte Waregem en KV Oostende een BH vervaardigd. Dit alles is aanstaande zaterdag te zien in een modeshow, liefhebbers kunnen terecht vanaf 15 uur op de Rijksweg 4 in Lendelede.

Froome doet heldhaftig
Dat Chris Froome opgegroeid is in Kenia mag inmiddels bekend zijn. De winnaar van de Tour de France van 2013 was onlangs even terug in Afrika voor een interview. Dat moest worden afgebroken toen een vriend kwam melden dat er een baviaan zijn kamer was binnengedrongen. Eerst lachte de Sky-renner er nog om, maar vervolgens kwam hij toch in actie om het dier weg te jagen. Voortaan toch de deur wat beter sluiten, Chris!


Heldhaftige Froome (Bron: YouTube)

Haarlijn Gervinho zorgt voor ophef bij voetbalfans
Voormalig Arsenal-voetballer Gervinho zag er stoer uit met de haarband die hij over zijn dreadlocks droeg. Het werd zelfs zijn handelsmerk, maar toen de aanvaller van AS Roma in het duel tegen Cagliari de band afdeed was het toch even schrikken. De haarlijn begon namelijk pas halverwege het hoofd. De grappen op Twitter waren dan ook niet van de lucht.

Blesserend dansje
NFL-speler Stephen Tulloch zal zich voortaan wel bedenken als hij een succesvolle actie wil vieren. De toplinebacker van de Detroit Lions wilde in het duel tegen Green Bay Packers het publiek laten weten dat hij quarterback Aaron Rogers tegen de grond had gewerkt. Het dansje dat hij uit wilde voeren verliep niet zoals gepland. Tulloch scheurde zijn kruisbanden en is minimaal zes maanden uitgeschakeld.

 

Hoe een dansje mis kan gaan (Bron: Vine)