Cocu hoopt op thuisvoordeel tegen FC Utrecht

Sjors (Sj0rSz)

PSV gaat op dit moment aan de leiding in de Eredivisie en begint morgenavond tegen FC Utrecht aan een nieuw avontuur in de KNVB beker. Trainer Phillip Cocu blikte met PSV TV vooruit op het treffen met de Domstedelingen.

De doelstelling is volgens Cocu glashelder: de volgende ronde halen. Bij voorkeur doet de oefenmeester dat met goed voetbal, maar in de beker is dat vaak bijzaak. "Ieder jaar zie je bij bekervoetbal verrassingen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Wij willen daar niet bijzitten. FC Utrecht is een lastige tegenstander, maar wij spelen thuis en willen doorbekeren."

Daarnaast haalde Cocu ook nog aan waarom het bekertoernooi voor grote clubs vaak lastiger is, dan men op voorhand denkt. "De wat kleinere clubs hebben weinig te verliezen. Die leven hier soms al maanden naar toe. Desondanks moeten wij deze tegenstander verslaan. Dat is namelijk wat we willen."

Ook Adam Maher, die zijn vorm bij PSV inmiddels steeds meer lijkt te vinden, keek met PSV TV vooruit op het naderende treffen met FC Utrecht. Toch blijft de middenvelder kritisch op zichzelf. "Ik ben op dit moment goed bezig, maar probeer me iedere dag op de training te verbeteren. Ik werk hard om de goede lijn door te trekken."

Maher is overigens één van de weinige spelers binnen de selectie van PSV, die weten hoe het is om de KNVB beker te winnen. Twee jaar geleden won hij met AZ de bekerfinale van zijn huidige werkgever, PSV. "Dat was toen ook echt hét doel van de club. Iets hogers konden wij dat seizoen niet bereiken. Maar ook bij PSV nemen we het serieus. We willen zo lang mogelijk op alle fronten meestrijden."