[Dag 1]League of Legends World Championship

Danny (yamiown)

Vandaag was eindelijk de dag waar tienduizenden gamers naar uitkijken, het grootste e-Sports evenement van het jaar is namelijk begonnen, het League of Legends World Championship. Op de eerste dag stonden meteen hele interessante affiches op het programma, zo was de eerste game meteen een game tussen de beste van Korea en de beste van China.

Voor we met de actie konden beginnen opende Riot het toernooi. Dat gebeurde met een lied dat zij in samenwerking hebben gemaakt met Imagine Dragons genaamd Warriors. Om 11:30 was het eindelijk zo ver. De champions werden gekozen. Yasuo was de eerste ban van het toernooi en Maokai was de eerste pick van het toernooi.

Edward Gaming - Samsung White

Er was meteen een grote verassing in de eerste game. Samsung White pakte Rumble top, tegen een Maokai top. Dit bleek geniaal te zijn, de vlammenwerper van Rumble was super effectief tegen Maokai en Maokai was dan ook de eerste die neerging op het toernooi. Dandy op Kha'Zix was degene die de killing blow uitdeelde en Edward Gaming meteen achter de feiten aan liet lopen. De game was nooit spannend, Samsung White domineerde en vooral in de botlane werd NaMei, de ADC en de grote ster bij Edward Gaming, geen centimeter ruimte gegeven. Nog even mocht Edward Gaming hopen, nadat Imp een domme fout maakte en dit ervoor zorgde dat half Samsung White neerging, nadat zij baron hadden neergehaald. Echter was dit slechts één van de laatste stuiptrekkingen van Edward Gaming dat na een kleine 46 minuten werd verslagen door Samsung White.

Team SoloMid - Sk Gaming

De tweede game ging tussen publieksfavoriet TSM, dat sinds anderhalf jaar weer eerste staat in Noord-Amerika en de nummer drie van Europa SK Gaming. Deze game werd nooit spannend. TSM was vanaf de eerste minuut oppermachtig en gaf geen centimeter cadeau. Na 23 minuten gaf SK Gaming zich over nadat zij alle vijf stierven in hun eigen basis. Op dat moment had TSM al vijftien kills en Sk Gaming slechts één, TSM kon zich geen beter begin wensen in poule B.

Dark Passage - Ahq e-Sports Club

Voor de derde game gaan we terug naar poule A, ditmaal spelen de twee "zwakke broerders van de poule" tegen elkaar. Waar eerder op de dag Samsung White al won, was het nu de beurt aan het Turkse Dark Passage of het Taiwanese Ahq e-Sports Club om dat voorbeeld te volgen. Dark Passage, het eerste Turkse team ooit dat het World Championship haalde, was licht favoriet. De Taiwanezen waren echter niet onder de indruk en pakten na acht minuten first blood. Dit voordeel gaven zij nimmer meer uit handen. Ahq e-Sports Club speelde de game rustig en gecontroleerd uit en na veertig minuten was het dan ook al voorbij.

Taipei Assassins - Star Horn Royal Club

In de vierde game gingen we dan de eerste winnaar van een eerdere World Championship zien, namelijk Taipei Assassins uit Taiwan, zij wonnen twee seizoenen geleden, die speelden tegen de finalist van vorig jaar; Star Horn Royal Club uit China. Taipei Assassins had een thuiswedstrijd, de Taipei Assassins wilden winnen en pakten dan ook first blood. Royal Club kwam echter terug met een eigen kill en het stond al gauw gelijk qua goud, de Assassins herpakten zich echter en na een geweldige teamfight, waarbij het publiek helemaal wild werd, liepen zij uit. Royal Club stond op een gegeven moment meer dan zeven duizend goud achter, maar weigerde op te geven. Na een goede fight voor baron, die Royal uiteindelijk pakte, keerden de kansen. Taipei Assassins had nog een kleine voorsprong in goud, maar het was Royal die de touwtjes in handen kreeg. Langzaam maar zeker kwamen de Chinezen gelijk en passeerden zij de Assassins. Na een tweede goed gevecht voor baron was het helemaal klaar voor de Assassins die na zestig minuten een razendspannende game verloren van het tweede team uit China.

Samsung White - Ahq e-Sports Club

De één-na-laatste game van de dag was er één tussen het Zuid-Koreaanse Samsung White, dat eerder op dag Edward Gaming versloeg en Ahq e-Sports Club dat eerder op de dag won van Dark Passage. De Zuid Koreanen, de grote favoriet voor het pakken van de titel, had geen enkele last van haar Taiwanese opponent. Na vijf minuten stonden de Zuid-Koreanen al met zes kills voor en uiteindelijk na 22 minuten, waarin de Koreanen 32 kills maakten, maar zelf ook twaalf keer stierven, was het afgelopen en was de minst spannende game van de dag afgelopen.

Star Horn Royal Club - Team Solomid

De laatste game van de dag was, op papier, één om van te smullen. De nummer één van Noord-Amerika, TSM. Ging het opnemen tegen de nummer twee van China, Star Horn Royal Club. Beiden teams wonnen hun eerste game, TSM vernederde SK Gaming en Star Horn Royal Club wist pas na 62 minuten af te rekenen met de Taipei Assassins. Op papier was het een spannende wedstrijd, in de praktijk niet. Royal Club pakte TSM stevig bij de nek en na slechts dertig minuten was het voorbij. De Noord-Amerikaanse kampioen stond op dat moment 15k goud en 20 kills achter.

Dit zorgt voor de volgende poules:

Poule A

1. Samsung White 2 - 0
2. Ahq e-Sports Club 1 - 1
3. Dark Passage 0 - 1
4. Edward Gaming 0 - 1

Poule B

1. Star Horn Royal Club 2 - 0
2. Team Solomid 1 - 1
3. Taipei Assassins 0 - 1
4. Sk Gaming 0 - 1