Ferrari richt zich op 2015

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari stopt met de ontwikkeling van de 2014-bolide en gaat zich richten op volgend jaar. De resterende zes races van dit seizoen worden gebruikt om voor komend seizoen allerlei zaken uit te proberen.

Directeur engineering, Pat Fry legt het besluit op de website van Ferrari uit. "Op dit punt van het seizoen wordt de focus in de fabriek meer en meer aar de auto van volgend jaar verlegd. We kunnen dit jaar echter nog een hoop leren door onderdelen te testen op het circuit. We zullen de komende races dan ook bepaalde onderdelen voor volgend jaar en ontwikkelingen van de F14 T meebrengen, om zo meer te leren voor volgend seizoen."

Dat Ferrari weinig meer investeert in dit seizoen komt door de prestaties. De Italianen staan vierde in het constructeurskampioenschap en hebben dit jaar slechts twee podiumplaatsen behaald. Op de hogesnelheidscircuits van Spa-Francorchamps en Monza kwam het team uit Monza er niet aan te pas, maar komend weekend op Singapore is weer maximale neerwaartse druk vereist, zodat het iets beter zou moeten gaan.