Beyoncé had geen tijd voor Barbra Streisand

Redactie

Barbra Streisand had graag met Beyoncé een duet opgenomen voor haar nieuwe album, maar de R&B-zangeres had het druk. Beyoncé zou een liedje van de film A Star is Born zingen, maar 'we hadden niet genoeg tijd om het goed af te ronden'. "Misschien kunnen we in de toekomst nog een keer een duet doen, want ze is geweldig", zegt Streisand.

Op het album Partners zingt de Amerikaanse diva duetten met louter mannelijke artiesten. Op de vraag of het een bewuste keuze was antwoordt ze: "Iedereen die we vroegen had het druk." Onder anderen Billy Joel, Stevie Wonder, John Legend en John Mayer zijn te horen op de plaat, die volgens kenners afstevent op een nummer 1-notering.

Volgens La Streisand was het een zenuwachtige bedoeling tijdens de opnamedagen. "Iedereen zei tegen mij: ik ben zo nerveus om met je te zingen. En dan zei ik: Oeps, ik ben nerveus om met jou te zingen." Geen probleem, Streisand vindt zenuwen heerlijk. "Je weet dat je iets doet voor het nageslacht."

De 72-jarige Streisand houdt haar stem onder meer in vorm door weinig alcohol te consumeren. "Ik houd niet van die smaak. Ik hou wel van bier op zijn tijd en ik lust wel een half shotje wokda met tonic, maar het is voor altijd meer een medicijn, alcohol. Ik drink zelfs geen wijn." In haar jeugd rookte ze wel eens een sigaretje. "Maar daar ben ik mee gestopt toen ik 12 was."