ING'er Van der Noordaa nieuwe topman Delta Lloyd

Redactie

(Novum/ABM FN) - Delta Lloyd heeft in ING-bestuurder Hans van der Noordaa een opvolger gevonden voor scheidend bestuursvoorzitter Niek Hoek. Dat heeft de verzekeraar dinsdag bekendgemaakt.

Van der Noordaa ontvangt als hij alle bonussen binnenhaalt vijf procent minder loon van Hoek, maakte Delta Lloyd tegelijkertijd bekend. Zijn vaste salaris bedraagt 950 duizend euro. Het variabele deel is maximaal twintig procent, en wordt vertraagd over de jaren uitgekeerd in aandelen.

De 53-jarige Van der Noordaa is sinds 2010 lid van de raad van bestuur van ING Bank als hoofd van de bankentak in de Benelux. Hij neemt op 1 januari het stokje over van Hoek bij Delta Lloyd. Die neemt een halfjaar later definitief afscheid. De overgangsperiode is bedoeld om de overdracht zo makkelijk mogelijk te maken.

Hoek kondigde in april aan dat hij met vervroegd pensioen wilde. De 57-jarige was sinds 2001 bestuursvoorzitter van Delta Lloyd. Vanaf 1997 was hij al onderdeel van de raad van bestuur. Onder Hoek is Delta Lloyd omgevormd van dochter van een Britse verzekeraar tot een onafhankelijke beursgenoteerde verzekeraar. Sinds april is het bedrijf onderdeel van de AEX.