Darters Anderson en Van Gerwen winnen in Crawley

Boris (borisz)

Gary Anderson en Michael van Gerwen hebben dit weekend de respectievelijk de dertiende en veertiende Player Championship op hun naam geschreven. Het was voor Anderson zijn zesde zege op de Pro Tour dit jaar en Van Gerwen pakte in Crawley zijn vierde toernooizege. 

Anderson won zaterdag in de finale van Richie Burnett met 6-5. Burnett won in de halve finale nog van Brendan Dolan met 6-5. Eerder op de dag won hij van Richie Howson, Tony Newell, Steve Hine, Kim Huybrechts en Adrian Lewis. Beste Nederlanders waren zaterdag Vincent van der Voort en Benito van der Pas, beide heren haalden de vierde ronde. Ryan de Vreede, Jelle Klaasen, Mareno Michels, Raymond van Barneveld, Van Gerwen en Kevin Voornhout lagen er al eerder uit. 

Zondag was het de beurt aan Van Gerwen om te winnen. In de finale won hij met 6-4 van Michael Smith. De wereldkampioen won in de halve finale nog van Adrian Lewis met 6-2. Van Gerwen was eerder op de dag te sterk voor Glenn Spearing, Pete Dyos, Colin Lloyd, John Henderson, Kurt Parry en Dean Winstanley. Smith versloeg in de kwartfinale Van de Pas (6-4) en in de halve finale Ian White (6-3). Anderson werd zondag al in de tweede ronde uitgeschakeld. 

Het darten gaat volgend wekeend verder in het Duitse Leipzig. De European Darts Trophy staat dan op het programma. Het is het achtste en laatste toernooi van de Europese Tour in 2014.