[KLM Open] Casey wint op de Kennemer, Luiten vijfde

Boris (borisz)

Golfer Joost Luiten is zijn titel op het KLM Open kwijt. De Bleiswijker sloot zondag op de Kennemer in Zandvoort af met een ronde van 64 slagen en dat was niet voldoende om zicht te houden op titelprolongatie. Luiten eindigde op een totaal van 266, tien slagen onder het baangemiddelde. Dat leverde hem een vijfde plaats op.

De Engelsman Paul Casey schreef het toernooi op zijn naam. De voormalig nummer drie van de wereld liep een slotronde van 66 slagen (-4) en kwam uit op een eindscore van veertien onder par. Hij bleef zijn landgenoten Simon Dyson en Andy Sullivan voor. Sullivan won eerder op de dag een ruimtereis door een hole-in-one te slaan.

Voor de 37-jarige Casey is het zijn dertiende toernooizege op de Europese Tour. "Dit is mijn eerste titel als vader", liet hij na afloop weten. "Deze staat heel hoog op het lijstje."

Robert-Jan Derksen kende een sterk slot van zijn laatste KLM Open. De 40-jarige Nederlander, die na dit jaar stopt, had zondag 66 slagen nodig en eindigde daarmee op acht onder par. Hij werd gedeeld elfde, zijn beste prestatie ooit op het KLM Open.