Mercedes past achtste versnelling aan

zoem

Mercedes gaat voor aanvang van de Grand Prix van Singapore de achtste versnelling aanpassen. De hoogste versnelling bleek toch te lang te zijn voor de resterende circuits.

De Formule 1-teams mogen vanaf dit seizoen de overbrengingsverhoudingen niet meer wijzigen tussen de races in. Wel mogen de teams één joker inzetten gedurende het seizoen om de verhoudingen aan te passen.

Mercedes heeft besloten om vanaf Singapore met een kortere achtste versnelling te rijden. Op Monza gebruikten Lewis Hamilton en Nico Rosberg de hoogste versnelling pas voor de eerste keer. "De achtste versnelling was te lang voor alle andere circuits", gaf ontwerper Aldo Costa toe.

Williams, welke ook met Mercedes-motoren rijdt, had aan het begin van het seizoen al meteen de goede verhoudingen te pakken. "We waren eerst een beetje bezorgd, omdat we dachten dat Mercedes hun eigen motor binnenstebuiten kende", aldus technisch directeur Pat Symonds.

Volgens Symonds was de introductie van de achtste versnelling dit jaar niet nodig geweest. "De motoren hebben zo veel koppel dat we al genoeg hebben aan vijf versnellingen. Dit zou nogal schelen in gewicht en afmeting. Helaas schrijven de reglementen een achtste versnelling voor, anders hadden we die nooit ingebouwd."