[Moto2] Rabat pakt zevende zege van het jaar

heywoodu

Esteve Tito Rabat heeft de Moto2 Grand Prix van San Marino gewonnen. Op het World Circuit Marco Simoncelli was de Spanjaard na een moeizaam begin veel te sterk voor zijn Finse teamgenoot Mika Kallio.

Bij de start kon Mia Kallio, vertrokken vanaf pole, direct een gat slaan, terwijl zijn teamgenoot Rabat de tweede plek in handen had. De beste start was echter van Ricky Cardús, die van de zevende plek opschoof naar plek drie. Kallio liet gelijk een paar snelste racerondes noteren waardoor hij zijn voorsprong kon vergroten.

Achter Kallio reed Rabat eenzaam op de tweede plek, met een gat naar Cardús, Johann Zarco, Dominique Aegerter, Maverick Viñales en Thom Lühti. Zarco wist zich daar naar voren te werken en pakte de derde plek, waarna hij langzaam wegreed van de rest. Halverwege de race was Cardús teruggevallen naar de zevende plek, maar na een inhaalactie van Jonas Folger ging de Spanjaard onderuit.

Tien ronden voor het einde haalde Rabat zijn teamgenoot bij, waarna hij er een ronde later al voorbij ging. Dat was het beslissende moment in de race, want de Spanjaard reed langzaam maar zeker weg en zou niet meer bijgehaald worden: Overwinning nummer zeven van 2014 was een feit. Kallio werd tweede, voor Zarco.

Jonas Folger kende een dom einde van zijn race: Door een straf moest de Duitser één positie inleveren, maar dat deed hij niet, waardoor hij in de slotronde nog door de pitstraat moest rijden en zijn zevende plek kwijtspeelde en uiteindelijk negentiende werd.

Rabat blijft uiteraard aan de leiding in het kampioenschap. Kallio volgt op 22 punten, terwijl Maverick Viñales, regerend wereldkampioen in de Moto3, af lijkt te stevenen op een zeer knappe derde plek in zijn eerste seizoen in de Moto2.