[Moto3] Honderdsten scheiden teamgenoten Rins en Márquez

heywoodu

Álex Rins heeft op het World Circuit Marco Simoncelli in Misano de Grand Prix van San Marino in de Moto3 gewonnen. De Spanjaard was zijn teamgenoot Álex Márquez net te snel af. De Nederlanders Scott Deroue en Bryan Schouten speelden geen rol van betekenis: Deroue viel in de slotfase uit, Schouten werd 20e.

De start was voor polesitter Jack Miller, die zeer snel weg was en al gelijk een gat kon slaan. Achter hem ging de strijd tussen Niki Ajo, Álex Márquez en Álex Rins. Pas drie ronden verder konden teamgenoten Márquez en Rins aansluiten bij Miller, die vervolgens snel ingehaald werd. Na een fout viel de Australiër zelfs terug achter Efrén Vázquez, de nummer vier.

Binnen korte tijd konden Rins en Márquez, samen met Miguel Oliveira, een gat slaan naar een groepje met onder meer Vázquez, Miller en Isaac Viñales. Deze situatie hield een aantal ronden stand, met Miller die langzaam weg begon te rijden van het groepje achtervolgers. Halverwege de race ging Ajo, inmiddels teruggevallen naar plek vijftien, onderuit. Voorin vond een voor de race belangrijker valpartij plaats: Nummer drie Oliveira maakte een fout en gleed onderuit.

Met zes ronden te rijden had Márquez het kleine gaatje naar teamgenoot Rins gedicht, waarna de strijd om de overwinning kon beginnen. Miller reed inmiddels eenzaam op de derde plek, voor een groep met Enea Bastianini, Viñales en Brad Binder. In de voorlaatste ronde reed Márquez voor het eerst naar de eerste positie, maar in de slotronde kon Rins weer terugkomen. Hij kon de leiding vasthouden en raasde 0,042 seconden voor Márquez over de streep. Miller werd derde, voor Viñales, Bastianini en Binder.

In het kampioenschap wordt het alsmaar spannender. Miller staat nog altijd op kop, maar Márquez heeft nog maar negen punten achterstand. Rins volgt op 20 punten van Miller, terwijl voor de overige rijders de kansen erg klein lijken te worden.