[PL] Costa leidt Chelsea met hattrick naar zege

Boris (borisz)

Diego Costa heeft zijn waarde voor Chelsea zaterdag opnieuw bewezen. De Spaans international scoorde in de topper tegen medekoploper Swansea City drie doelpunten op weg naar een 4-2 zege. Een eigen goal van John Terry had Swansea op voorsprong gebracht, maar Costa boog die om. Loïc Rémy maakte de vierde treffer. Jonjo Shelvey scoorde in de slotfase nog voor Swansea.

Graziano Pellè had een groot aandeel in de 4-0 zege van Southampton op Newcastle United. De Italiaan scoorde in de zesde en de negentiende minuut tegen het Newcastle van Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita. Die laatste verving de geblesseerde Siem de Jong. Jack Cork en Morgan Schneiderlin voerden de score voor de door Ronald Koeman getrainde Saints verder op.

Tottenham Hotspur wist niet te winnen bij Sunderland: 2-2. Nacer Chadli opende in de tweede minuut de score voor de Spurs, maar Adam Johnson maakte vlak daarna gelijk. Kort na rust was het Christian Eriksen die de Spurs opnieuw op voorsprong zette. In de 82e minuut kregen de Londenaren toch het deksel op de neus. Harry Kane passeerde zijn eigen doelman.

Everton won uit bij West Bromwich Albion met 2-0 door doelpunten van de Belgen Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. Promovendus Leicester City won uit bij Stoke City door een doelpunt van Leonardo Ulloa. Crystal Palace en Burnley deelden de punten: 0-0.