[KLM Open] Titelhouder Luiten staat leiding af

Maarten (rubbereend)

Golfer Joost Luiten heeft vrijdag op de tweede dag van de KLM Open zijn leidende positie afgestaan. De Nederlandse titelhouder kwam rond in zeventig slagen, conform het baangemiddelde, en zakte terug naar de gedeelde zevende plaats. Donderdag had Luiten nog vijf onder par genoteerd.

Pablo Larrazábal hield met een ronde van 62 flink huis en nam de leiding van Luiten over. De Zuid-Hollander moet vijf slagen zien goed te maken op de Spanjaard, die over de eerste twee ronden in totaal 130 slagen noteerde. De Fransman Romain Wattel en Edoardo Molinari uit Italië staan op de Kennemer Golf & Countryclub in Zandvoort met 132 slagen gedeeld tweede.

"Ik zat er gewoon niet echt lekker in vandaag. Mijn spel - vooral mijn ijzers - waren niet echt lekker, en dan ga je je ook wat meer storen aan de onrust om je heen", vertelt Luiten tegen de website golf.nl. "Natuurlijk had ik na vandaag liever iets dichterbij de leiders gestaan, maar aan de andere kant is er nog niets verloren. Ik heb nog twee dagen om me in de luwte weer omhoog te spelen."