[Vid] Tophonkballer gewond na fastball in gezicht

heywoodu

Honkballer Giancarlo Stanton van de Miami Marlins is bij een bizar incident gewond geraakt aan zijn gezicht. In een wedstrijd tegen de Milwaukee Brewers kwam een zogenaamde fastball van Brewers-pitcher Mike Fiers met ruim 140 kilometer per uur vol op het hoofd van de onfortuinlijke Stanton terecht.

Na het ongeval lag Stanton - met 37 stuks de nummer twee in de ranglijst van aantal homeruns dit jaar - minutenlang stil op de grond, terwijl hij verzorgd werd door medisch personeel. Daarna werd hij met een brancard van het veld gehaald en naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Daar bleek hij onder meer diverse breuken, flinke schade aan zijn gebit en meer verwondingen op te hebben gelopen.

"Hij is op het veld niet buiten bewustzijn geraakt, maar hij bloedde wel hevig uit zijn mond", aldus de manager van de Marlins, Mike Redmond. Het lijkt erop dat het seizoen voor Stanton voorbij is, hoewel Redmond dat nog niet kon bevestigen: "Ik weet het niet..het ziet er niet goed uit, dat is duidelijk. Het is verschrikkelijk, voor ons, maar ook voor hem om op deze manier zijn seizoen mogelijk af te sluiten."

Ook de catcher van de Brewers, Jonathan Lucroy, was erg geschrokken van het voorval dat zich recht voor hem afspeelde: "Ik weet niet wat ik ervan moet zeggen man..hij had zijn ogen dicht en lag daar maar. Ik weet het niet, ik heb maar afstand genomen toen de trainers eraan kwamen en was min of meer aan het bidden dat hij in orde zou zijn. Ik ben zelf ook wel eens zo geraakt, dat wens je niemand toe."

De 'dader', pitcher Fiers, maakte zich uiteraard ook grote zorgen. "Het spijt me enorm wat er vandaag gebeurd is", begon hij via Twitter richting Stanton. "Ik kan me niet eens voorstellen hoe jij en je familie zich nu moeten voelen. Mijn gedachten zijn bij jullie. Ik voel me verschrikkelijk en hoop dat je zo snel mogelijk kunt herstellen."

Opvallend was dat Reed Johnson, die het stokje overnam van Stanton, al bij zijn eerste slag op de hand geraakt werd door een pitch van Fiers, wat tot grote consternatie leidde op het veld. Zowel die bal, als de bal die tegen Stanton aankwam, werden namelijk door de scheidsrechters gezien als swing, een slag, en niet als een hit-by-pitch, tot groot ongenoegen van de Marlins.

Stanton wordt vol in het gezicht geraakt door een pitch van Fiers (Bron: YouTube)