De Goede hoopt stiekem weer op de Champions Trophy

Maarten (rubbereend)

Eva de Goede moest de start van de competitie aan zich voorbij laten gaan. Een blessure aan haar schaambot houdt de international voorlopig aan de kant. Haar hockeystick heeft zij even moeten inruilen voor de massagetafel. "Ik wil hier straks helemaal vanaf zijn."

De Goede kampt al langer met haar kwetsuur. Al tijdens het vorige seizoen besloot zij – de pijn verbijtend – het WK te spelen. Maar daarna moest de international herstellen. "Anders blijf ik maar last van houden", aldus De Goede, zondag aandachtig toeschouwer bij haar teamgenoten van Amsterdam.

"De blessure is ontstaan doordat mijn lies overbelast is geraakt, waardoor er een chronische ontsteking is gekomen. Zoiets kan je niet opereren, je kunt het alleen laten herstellen. Na het WK heb ik een week, twee weken niets gedaan. Daarna heb ik mijn core-stability opgebouwd en sinds drie weken ben ik intensief met de fysio aan de slag."

Dagelijks ligt De Goede op de massagebank. Of, passender gezegd, de pijnbank. "Het levert veel pijn op, het is niet prettig. Ik moet soms even op mijn hand bijten. Maar het werkt wel. De komende drie weken gaan we daarmee door. Deze week mag ik voorzichtig beginnen met een bosloopje."

In totaal verwacht De Goede nog tenminste drie weken niet inzetbaar te zijn. "Maar dat is het ideale plaatje. Er gebeurt altijd wel iets waardoor het langer duurt. Ik neem de tijd, wil straks hier helemaal vanaf zijn."

De kans bestaat dus dat de middenvelder in november inzetbaar is op de Champions Trophy in Argentinië. "Dat toernooi had ik eigenlijk al uit mijn hoofd gezet. Nu het goed gaat, mag ik daar stiekem toch op hopen. Maar het herstel staat nog steeds voorop."