Rekik: "Het ligt niet aan de trainer"

Pino112

Het EK van volgend jaar is voor Jong Oranje ver weg na twee nederlagen op rij. Karim Rekik vindt niet dat trainer Adrie Koster de schuldige is voor de slechte resultaten. Nadat Jong Oranje vorige week donderdag voor eigen publiek met 1-0 onderuit ging tegen Jong Georgië, was maandagavond Jong Slowakije met 1-0 te sterk.

Door de twee nederlagen op rij is plaatsing voor de play-offs nu erg ver weg, terwijl de Nederlandse talenten onder de vorige trainer Albert Stuivenberg fier aan kop gingen.

Volgens Rekik hebben de slechte resultaten niets te maken met de nieuwe trainer. "Een trainer kan in korte tijd niet zoveel van zijn eigen visie inbrengen, maar het is een beetje als de trainer die we eerst hadden. Het lag echt aan ons en niet aan de nieuwe trainer", zegt de verdediger van PSV tegenover FOX Sports.

"Of zij beter waren? Als je naar de namen kijkt zeker niet, maar qua energie vandaag wel", vervolgt Rekik. "We hebben het onszelf alleen maar lastiger gemaakt om de play-offs te spelen."

Jong Oranje heeft nog altijd een kleine kans op deelname aan het EK. "De vier beste nummers twee spelen ook voor een EK-ticket, maar dan speel je tegen landen als Engeland, Frankrijk en dat kaliber. Het gaat niet veel worden als we zo'n pot op de mat leggen. Het was zeker niet goed, nee", aldus Rekik.