Jonker: "Voel me thuis bij Arsenal"

Redactie

Andries Jonker is sinds enkele maanden hoofd jeugdopleiding bij Arsenal. De voormalig assistent-bondscoach spreekt over zijn eerste periode bij de club.

"Wat Louis van Gaal er bij Ajax en Bayern München heeft ingeslepen, dat is waar ik ook voor sta en dat heeft Arsenal ook. Ik heb destijds met Ivan Gazidis (algemeen directeur, red.) gesproken en hij heeft me uitgelegd wat de filosofie van de club is", aldus Jonker tegen Arsenal TV. "En ik voelde me hier direct thuis."

Jonker werkte in het verelden onder meer bij de jeugdopleiding van de KNVB en was assistent van Louis van Gaal bij onder meer FC Barcelona en Bayern München. Bij die clubs is, net als bij Arsenal, de jeugdopleiding een belangrijk onderdeel van de club.

Samenwerking met Wenger
"Ik vind het heel belangrijk dat er veel aandacht aan jeugd wordt besteed. Daarom is het ook goed dat we een manager als Arsène (Wenger, red.) aan het hoofd hebben", vervolgt Jonker, die zelf in de Eredivisie op eigen benen stond bij Willem II.

"Want als je een coach bij het eerste elftal hebt die niet in jonge spelers gelooft, moet je je afvragen waarom je überhaupt een jeugdopleiding hebt", legt Jonker uit. "Ik ben dan ook blij dat hij zijn contract heeft verlengd. Maar de clubleiding vertelde mij dat áls hij was vertrokken, dat er een zelfde soort manager zou worden aangesteld. Dat vond ik ook belangrijk."

"Mijn samenwerking met Wenger is dan ook erg goed. We hebben eeenzelfde doel, denk ik. Want hij wil jonge spelers in het eerste elftal brengen en ik moet ze opleiden. Dat zorgt voor een goede band tussen ons."