Huta Galung zegeviert voor vierde keer in Alphen

Stefan (sportfreak)

Jesse Huta Galung heeft voor de vierde keer in zijn carrière het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn gewonnen. De Nederlandse tennisser was zondag in de finale met 6-3, 6-4 te sterk voor David Munoz-De La Nava, die vrijdag Igor Sijsling uitschakelde. Huta Galung zegevierde eerder in 2005, 2007 en 2010 in Alphen.

Huta Galung werd in de eerste set eenmaal gebroken, maar stelde daar drie breaks tegenover. In het tweede bedrijf werkte hij een break achterstand weg. De Spanjaard Munoz-De La Nava moest bij 4-5 serveren om in de wedstrijd te blijven, maar slaagde niet in die opzet. Met een break op love sleepte Huta Galung de toernooizege binnen.

De 28-jarige Huta Galung boekte zijn eerste toernooizege van het jaar. De mondiale nummer 229 staat op de wereldranglijst tachtig plekken hoger dan Munoz-De La Nava.

De Tsjechische Denisa Allertova zegevierde bij de vrouwen. Ze zag haar tegenstandster Teliana Pereira na de door Allertova gewonnen eerste set (6-3) geblesseerd opgeven. Pereira kampte met knieklachten en wilde geen risico nemen.