Jody Bernal ziet Que Si, Que No als zonde

Redactie

Jody Bernal staat niet altijd te springen om zijn grootste hit Que Si, Que No ten gehore te brengen. "Volgens mij is alle oudere muziek wel een zonde geworden, een guilty pleasure", zegt de zanger en dj tegen Novum Nieuws. "Ik treed daar nog steeds mee op, maar niet meer zo vaak als vroeger."

De 32-jarige Bernal, die in 2000 een nummer 1-hit scoorde met het liedje, vindt het vervelend als hij op een feest staat te draaien en het liedje wordt aangevraagd. "Dan ben ik met iets heel anders bezig." Toch vindt de zanger het niet vervelend dat hij vooral bekend is van die hit. "Ik heb geen hekel aan het nummer."

Bernal draait zaterdag op het Amsterdamse festival Valtifest. Tijdens zijn set komt ook Que Si, Que No voorbij. "Op dit festival kan en mag alles, dan is het juist leuk." Ook andere 'guilty pleasures' passeren de revue. "Ik ben van plan ook nog wat andere oude nummers in mijn set te mixen, bijvoorbeeld nummers van de Backstreet Boys."

Bernal houdt bij het samenstellen van zijn set vooral rekening met de wens van het publiek. "Ik ben en blijf een entertainer", legt de zanger uit. "Ik kan goed aanvullen wat aanslaat en daar snel op inspelen. Dat betekent dat je soms van jarennegentigmuziek moet switchen naar hiphop."

Het thema van de zevende editie van het festival zijn de zeven hoofdzonden. Bernal besteedt naar eigen zeggen aandacht aan het thema door oudere klassiekers te draaien. Ook belooft de zanger, die op het podium Lust optreedt, niet de hele tijd zijn T-shirt aan te houden. "Ik denk dat ik wel een paar nummers ontbloot ga brengen."

Valtifest-bedenker Joost van Bellen, die plaatjes draait op het hoofdpodium Wraak, maakt zich naar eigen zeggen het meest schuldig aan de zonde vraatzucht. "Ik eet gezond, maar veel te veel", zegt de dj. "Ik ben een bourgondiër en ik zou eigenlijk meer moeten sporten."

Van Bellen ziet zijn optreden op het festival als de afsluiting van de zomer. "Ik speel mijn grootste hits en tijdens mijn set is de grote opening", zegt de dj. Van Bellen heeft er enorm veel zin in. "We gaan heel veel plezier maken. We hebben een goed team."

Het eendaagse festival, dat eerder thema's als Beestenboel, All in the Family en Next to Uranus koos, vindt jaarlijks plaats op het NDSM-werf in Amsterdam-Noord. De bezoekers komen geheel gekleed in het thema een dansje wagen. Naast Bernal en Van Bellen treden onder anderen 2manydj's, Fajah Lourens en Guerilla Speakerz op.