Amerikaans privévliegtuig stort neer bij Jamaïca

Redactie

Een Amerikaans privévliegtuig dat van zijn koers was afgeweken is vrijdag voor de Jamaicaanse kust neergestort. Dat heeft het Jamaicaanse leger bekendgemaakt. De piloot reageerde niet op oproepen van de luchtvaartautoriteiten en de luchtmacht. Over het lot van de inzittenden is nog niets bekend.

Nadat het toestel meerdere malen berichten van de luchtvaartautoriteiten had genegeerd werd het geëscorteerd door twee Amerikaanse F-15-gevechtsvliegtuigen. Die kregen ook geen contact en konden niet voorkomen dat het kleine vliegtuig crashte.

De luchtmachtpiloten meldden dat de ramen van het toestel waren bevroren. Dat leidde tot de conclusie dat de inzittenden buiten bewustzijn moesten zijn geraakt. Toen het privévliegtuig het Cubaanse luchtruim  binnenvloog maakten de F-15's rechtsomkeer.

Het vliegtuigje was onderweg van Rochester in de staat New York naar Naples in Florida. Tijdens de vlucht week het toestel af naar het Caraïbisch gebied. Zaterdag crashte ook al een vliegtuig nadat de piloot niet langer op oproepen reageerde. De vlieger bleek te zijn flauwgevallen.