F1-team Williams rapporteert stevig verlies

Peterselieman

Het Formule 1-team Williams heeft over de eerste zes maanden een verlies van bijna 34 miljoen dollar geleden, zo is vandaag bekendgemaakt. Volgens bestuursvoorzitter Mike O'Driscoll was dit bedrag voor het seizoen al ingecalculeerd.

Williams kende afgelopen jaar een dramatisch seizoen, waardoor in Grove besloten werd het roer om te gooien. De geldbuidel werd getrokken om in zee te gaan met Mercedes voor de motoren. Deze kosten dertien miljoen dollar meer dan de Renaults van vorig jaar. Ook werd er geïnvesteerd in mensen, technologie en marketing.

Niet zonder succes, want Williams heeft dit jaar al vele podiumplaatsen behaald en kan via het constructeurskampioenschap mogelijk 23 miljoen dollar extra binnenhalen als het in de top vier eindigt. Het vertrek van Pastor Maldonado en sponsor PDVSA heeft veel geld gekost, maar met Martini kwam er een nieuwe sponsor en in Grove hoopt men op meer.

Toch werd in Grove over de eerste zes maanden een verlies van 33,8 miljoen dollar voor de Formule 1-tak en 30,7 miljoen dollar negatief voor de Williams Groep als geheel genoteerd. O'Driscoll hoopt dat de betere resultaten op de baan zich voor de rest van het bedrijf ook uit gaan betalen.