Apple scherpt beveiliging aan na gehackte foto's

Redactie

Apple neemt extra stappen om het lekken van gegevens op iCloud moeilijker te maken. Dat zegt topman Tim Cook in de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Het techbedrijf neemt maatregelen nadat afgelopen weekeinde een hacker naaktfoto's van meer dan honderd actrices en zangeressen had verkregen via onder meer iCloud-accounts.

Apple wil het hacken moeilijker maken door onder meer gebruikers via e-mail te laten weten als iemand een wachtwoord wil veranderen, de inhoud van de iCloud-account ergens anders installeert of voor het eerst op een ander apparaat wordt ingelogd. Ook worden extra stappen toegevoegd aan het inlogproces.

Cook zei dat hackers achter wachtwoorden van dames als Jennifer Lawrence en Kate Upton kwamen door beveiligingsvragen juist te beantwoorden. Daarnaast ontvingen ze nepmails waarin werd gevraagd naar gebruikersnamen en wachtwoorden.

De naaktkiekjes van de vrouwen circuleerden afgelopen weekeinde op internet. Zowel Upton als Lawrence liet weten juridische stappen te ondernemen. Ariana Grande en Victoria Justice beweerden dat naaktfoto's van hen nep waren.