André van Duin speelt graag sukkels

Redactie

André van Duin vindt het nog steeds erg leuk om in de huid te kruipen van vreemde figuren. "Ik heb het altijd heerlijk gevonden om een brilletje, een petje en een raar stemmetje op te zetten en me dan als een soort underdog uit te leven", zegt de 67-jarige komiek in het AD. "Want dat delen ze met elkaar, het zijn eigenlijk allemaal losers."

Hoewel Van Duin graag types als Joep Meloen, Arie de Bok en Flip Fluitketel speelt, kan hij ook genieten van zijn serieuzere kant in liedjes. "Dat repertoire is me net zo dierbaar en dat geldt evenzeer voor een heleboel fans", zegt hij. "De reacties die ik krijg van mensen die steun hebben gevonden in een van mijn liedjes, daar kan ik soms stil van worden."

Van Duin, die dit jaar vijftig jaar in het vak zit, zag de diversiteit van zijn repertoire toen hij zijn jubileumboek De Komiek samenstelde. "Wat me bij het laten passeren van de hele revue vooral opvalt, is de enorme hoeveelheid en de grote verscheidenheid in wat ik heb gedaan", zegt de komiek die zijn boek vrijdag presenteert. "Verder lijkt het in veel gevallen alsof het pas gisteren is gebeurd, in plaats van vaak tientallen jaren geleden."