[US Open] Federer overleeft matchpoints tegen Monfils

Redactie

Roger Federer heeft met veel pijn en moeite de halve finale van de US Open bereikt. De Zwitser overleefde tegen Gaël Monfils twee matchpoints en won uiteindelijk in vijf sets: 4-6, 3-6, 6-4, 7-5 en 6-2. Federer staat voor het eerst sinds 2011 bij de laatste vier in New York en treft nu Marin Cilic.

Het was voor de negende keer in zijn loopbaan dat Federer zegevierde na een 0-2 achterstand in sets. Hij overleefde de twee wedstrijdpunten bij 4-5 in de vierde set. "Ik dacht: dit is het laatste punt. Maar ik wilde blijven vechten en geen gemakkelijke bal missen."

Over het tweede deel van zijn duel was Federer erg te spreken. "Ik heb goed geserveerd, bleef in de wedstrijd en op de een of andere manier ging het draaien. Dat gaf een geweldig gevoel."

Monfils liet na om voor de tweede keer tot de halve finale van een grandslamtoernooi door te dringen. Federer deed dat uiteindelijk voor de 36e keer. De mondiale nummer drie heeft zeventien majors achter zijn naam. Hij won vijf keer op Flushing Meadows.