Khedira inzet geschil Duitse bond en Real

Frank (franklop)

Oliver Bierhoff is niet te spreken over de werkwijze van Real Madrid. De teammanager van Duitsland doet een boekje open over de blessure van Sami Khedira.  Real Madrid bracht dinsdag een verklaring naar buiten dat Khedira een blessure had opgelopen. Dit was een reactie op het nieuws dat de middenvelder het oefenduel tussen Argentinië en Duitsland moest laten schieten.

Het verschil in beide berichten zat hem in het feit dat Real verklaarde dat Khedira de blessure in het Duitse trainingskamp had opgelopen. Dit schoot in het verkeerde keelgat van teammanager Oliver Bierhoff.

"De speler had al een probleem met zijn bovenbeen toen hij naar Duitsland reisde", zegt de 46-jarige oud-international tegen Bild. "Het erge is: hij was in Madrid al door doktoren onderzocht. Zij vonden het geen serieuze blessure!"

Uiteindelijk bleek dat de Real Madrid-speler een scheurtje in een spier in zijn bovenbeen had. De herhaling van de WK-finale tegen Argentinië (4-2 verlies) ging daardoor aan Khedira voorbij. "Hij heeft toen besloten er door een betrouwbare arts naar te laten kijken. Hij heeft de scheur geconstateerd."