Huta Galung klopt Haase in Alphen

Frank (franklop)

Robin Haase is in de tweede ronde van het challengertoernooi van Alphen aan den Rijn uitgeschakeld. De nummer één van de plaatsingslijst ging verrassend in drie sets onderuit tegen Jesse Huta Galung: 4-6, 6-1 en 4-6. Haase deed vorige week nog mee aan de US Open, waar Andy Murray in de eerste ronde net te sterk was.

Huta Galung speelt in de volgende ronde opnieuw tegen een Nederlander, omdat Antal van der Duim met 6-1 en 6-4 de Franse qualifier Axel Michon versloeg. Boy Westerhof redde het niet. Hij verloor met 6-7 (6) en 4-6 van de Spanjaard Daniel Munoz-De la Nava. Igor Sijsling speelt later op de dag nog tegen Jelle Sels, Matwé Middelkoop treft Victor Hanescu.

Bij de vrouwen plaatste Richel Hogenkamp zich als enige Nederlandse voor de kwartfinale. Ze won met 7-5, 6-7 (7) en 6-2 van qualifier Nicola Geuer. Quirine Lemoine en Cindy Burger werden uitgeschakeld. Lemoine verloor met 1-6 en 2-6 kansloos van Denisa Allertova, Burger had eveneens weinig in te brengen tegen Dinah Pfizenmaier: 3-6 en 3-6.