'ACM stelt onderzoek telecomsector uit om Ziggo'

Redactie

De ACM stelt zijn driejaarlijkse marktanalyse van concurrentie in de telecomsector uit totdat duidelijk is of de fusie tussen UPC en Ziggo doorgaat. Als de analyse eerder uitkomt, is deze al snel niet meer actueel, vindt de toezichthouder. Dat heeft marktonderzoeker Telecompaper gemeld.

Doordat de ACM wacht tot de Europese Commissie goedkeuring verleent aan de overname van Ziggo aan UPC-eigenaar Libery Global, loopt ook de beoordeling van de deal tussen KPN en glasvezelbedrijf Reggefiber vertraging op. Die beoordeling doet ACM zelf.

KPN wil het belang in Reggefiber vergroten naar zestig procent. De deadline voor die beslissing was eigenlijk volgende week, maar wordt nu in elk geval twee maanden uitgesteld.

De deadline voor de goedkeuring voor de fusie tussen Ziggo en UPC staat gepland op 3 november. Eerder sijpelden al berichten uit Brussel door waarin vermeld werd dat de overname wordt goedgekeurd, mits Ziggo Film1 verkoopt.

De marktanalyse van de ACM, waarin besluiten over de regulering van de telecommarkt worden genomen, is sinds 2011 niet meer vernieuwd. De ACM hoopt de analyse in april volgend jaar te kunnen presenteren.