Puber mag in pashokje filmen

Djeez

Een Zweedse rechter heeft een 17-jarige jongen uit Norrköping ontslagen van rechtsvervolging. De knaap had in mei gefilmd hoe een 21-jarige vrouw zich omkleedde in een pashokje.

Toen het slachtoffer in evakostuum in het pashokje stond, zag ze een hand onder de deur steken die een mobieltje vasthield. "Ik raakte in paniek", aldus de Zweedse. "Ik was bang dat de foto's op internet zouden belanden. Ik durf geen pashokje meer binnen."

Volgens het ventje, dat destijds zestien was, was er niets aan de hand. Hij gaf niet om blote dames. Nee, hij wilde slechts haar schoenen filmen.

De knaap werd opgepakt en aangeklaagd wegens 'kränkande fotografering'. Dankzij deze nieuwe wet, kunnen glunderende gluurders voor twee jaar achter de tralies belanden.

Volgens een maas in dezelfde wet, kan de pashokjesrukker echter niet worden vervolgd. In deze wet staat namelijk dat als een slachtoffer zich bewust is van een verborgen camera, de filmer niet kan worden aangeklaagd.

Uw verslaggever zal de komende tijd afwezig zijn. Hij probeert nu zijn geluk te beproeven als opvallende filmer in pashokjes en kleedkamers.