[US Open] Djokovic en Nishikori in halve finale

Frank (franklop)

Novak Djokovic en Kei Nishikori hebben de halve finale van de US Open bereikt. De nummer één van de wereld was in vier sets te sterk voor Andy Murray (8), de toernooiwinnaar van 2012: 7-6 (1), 6-7 (1), 6-2 en 6-4. Nishikori (10) schakelde Stan Wawrinka (3) uit en plaatste zich daarmee als eerste Japanner ooit voor de laatste vier van een grandslam.

Djokovic en Nishikori zijn in de halve finale aan elkaar gekoppeld. Donderdag staan met Tomas Berdych (6) - Marin Cilic (14) en Gaël Monfils (20) - Roger Federer (2) de laatste kwartfinales op het programma.

Bij de vrouwen kwam Serena Williams weer een stapje dichter bij haar achttiende grandslamtitel. De nummer één van de wereld kwam in haar kwartfinale tegen Flavia Pennetta (11) in de eerste set een dubbele break achter, maar won uiteindelijk eenvoudig met 6-3 en 6-2. Jekaterina Makarova (17), die Victoria Azarenka versloeg, is in de halve finale haar opponente.

De andere halve finalisten bij de vrouwen waren al bekend. Caroline Wozniacki (10) en de ongeplaatste Shaui Peng gaan strijden om een finaleplaats. Beide speelsters wonnen nog nooit een grandslam.