Boschker: "Is Mulder zoveel minder?"

Boris (borisz)

Sander Boschker snapt niet dat Feyenoord Kenneth Vermeer van Ajax heeft gekocht. De ex-keeper van FC Twente en Ajax vindt Erwin Mulder niet minder goed.

Boschker (43) was jarenlang een vertrouwd gezicht in het doel van FC Twente. De enkelvoudig international beëindigde na vorig seizoen zijn actieve loopbaan. Boschker speelde 24 jaar voor FC Twente en stond één seizoen onder contract bij Ajax.

De oud-doelman is verrast door de overgang van Vermeer. De Amsterdammer moest bij Ajax genoegen nemen met een reserverol achter Jasper Cillessen en besloot in te gaan op een aanbieding van aartsrivaal Feyenoord. "Ik vind het een onbegrijpelijke move", zei Boschker, die wijst op de gevoeligheden tussen de fans, tegen Voetbal International.

"Vermeer hoeft maar een foutje te maken en hij wordt volledig afgeschoten. En is Erwin Mulder nou zoveel minder? Ik vind van niet. Hij is een andere doelman, degelijker. Geen showkeeper als Vermeer", aldus de Tukker, die in het seizoen 2003/04 reservegoalie was bij Ajax, maar geen enkel officieel duel speelde.

Ajax ontvangt één miljoen euro voor Vermeer. Boschker kijkt op van de transfersom die Feyenoord betaalt aan de Amsterdamse rivaal. "Temeer omdat je de carrière van Mulder bij Feyenoord nu natuurlijk volledig kapotmaakt", aldus de voormalig keeper, die 565 officiële wedstrijden voor FC Twente speelde.