Koukleum Yolanthe vreest temperatuur hoge noorden

Redactie

Expeditie Poolcirkel belooft een behoorlijke beproeving te worden voor Yolanthe Sneijder-Cabau. "Ik ben al een koukleum, dus dat wordt voor mij een extra uitdaging", vertelt de voetbalvrouw en nieuwe presentatrice van het avonturenprogramma voor de camera van Novum Nieuws.

"Ik ben eigenlijk nog niet bezig met de voorbereidingen, maar we gaan over anderhalve week al weg. Het wordt dus wel tijd dat ik ga nadenken over wat ik allemaal mee moet nemen." De opnamen voor Expeditie Poolcirkel vinden plaats in het hoge noorden. Hoewel ze nog geen idee heeft wat er allemaal in de koffer gaat, weet Sneijder-Cabau al hoe ze zich warm gaat houden. "Je hebt van die handschoenen met warmtezakjes die je handen warm houden. Die zal ik ongetwijfeld gaan regelen. En verder gewoon dikke jassen en wintersportkleding."

Sneijder-Cabau verwacht de kandidaten, dit jaar voor het eerst allemaal voormalige topsporters, niet echt te hoeven coachen. "Ik denk dat ze mij gaan verbazen. Het zijn allemaal ex-topsporters, dus die zijn heel fanatiek. Ik ben natuurlijk met een topsporter getrouwd en ze hebben allemaal een stofje in hun lichaam, die winnaarsmentaliteit. Die hebben alle kandidaten ook."

Volgens Sneijder-Cabau gaat het er dit jaar nog heftiger aan toe in Expeditie Poolcirkel. "De uitdagingen worden zwaarder omdat het allemaal sporters zijn. Ik denk niet dat ik ze moet coachen, maar zal er zeker voor hen zijn als ze me nodig hebben."

Sneijder-Cabau kreeg in het verleden veel kritiek op haar presentatiewerk voor de TROS en BNN. Ook nu verwacht de vrouw van voetballer Wesley Sneijder weer de nodige negatieve reacties. "Ik zal ongetwijfeld hier ook weer fouten maken. Ik ben ook maar een mens. Maar ook dit keer zal ik weer van mijn fouten leren."