Vlaar haakt af, Van Dijk en v.d. Wiel opgeroepen

Boris (borisz)

Ron Vlaar heeft zich maandag als vijfde international afgemeld bij bondscoach Guus Hiddink. De verdediger van Aston Villa heeft een spierblessure. Eerder maandag stelde ook Jordy Clasie Hiddink al teleur met hamstringklachten. Hiddink roept Virgil van Dijk van Celtic en Paris Saint-Germain-back Gregory van der Wiel op als vervangers.

Voor Van Dijk is het voor het eerst dat hij is opgeroepen voor Oranje. Van der Wiel zat aanvankelijk wegens een blessure niet bij de selectie, maar is op tijd hersteld.

Zondag kreeg Hiddink ook al met een aantal afzeggingen te maken. Toen waren het Rafael van der Vaart, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar die afhaakten. Hiddink voegde toen al PSV'er Luciano Narsingh aan zijn selectie toe. Er zitten 23 spelers in de Oranje-selectie.

Het Nederlands elftal speelt donderdag een oefeninterland tegen Italië in Bari. dat wordt de eerste wedstrijd van Hiddink in zijn tweede periode als bondscoach. Dinsdag wordt in Praag het eerste EK-kwalificatieduel tegen Tsjechië afgewerkt.