Eerste editie Nederlandse Cabaretdagen bijna van start

Wouter Kursten (Magneet)

Cabaret is en blijft één van de dingen wat toch populair is bij veel FOK!kers. Volgende week is de eerste editie van de Nederlandse Cabaretdagen in Den Bosch en er zijn nog kaarten beschikbaar. Wat is er dan allemaal te zien? Hieronder een korte opsomming:

Op donderdag 4 september brengen onder andere Kommil Foo , Gerard van Maasakkers en Diederik van Vleuten ene hommage aan dichter-zanger Bram Vermeulen

Op vrijdag 5 september spelen vier kandidaten voor de VSCD Cabaretprijzen compilaties uit hun voorstellingen: Paulien Cornelisse, Erik van Muiswinkel, Martijn Koning en Katinka Polderman.

Op zaterdag 6 september is het de hele dag feest in de Verkadefabriek:

  • Van 12.00h tot 14.00h wordt het NPO2 radioprogramma Spijkers met Koppen live uitgezonden in de Verkadefabriek.
  • Vanaf 15.00h rent Dolf Jansen zich rot tussen twee zalen om de liedjes, sketches en conferences van onder andere Nathalie Baartman, Patrick Laureij, Sander van Opzeeland en vele andere aan elkaar te praten.
  • ’s-Avonds kan je zelf een keuze maken tussen de verschillende theater en filmzalen van de Verkadefabriek. Onder andere Wim Helsen, Theo Maassen, Eric van Sauers en Jan Jaap van der Wal zijn te bekijken én luisteren.

zondag 7 september trapt af met een debat over de huidige stand van zaken in het Nederlandse Cabaret. Deelnemers zijn recensenten, programmeurs, juryleden van de Nederlandse Cabaretprijzen en natuurlijk het publiek. Aansluitend zullen de VSCD Cabaretprijzen uitgereikt worden. Naast de artiesten van de vrijdag zijn hier Ali B., Theo Maassen en Emilio Guzman genomineerd.