[EL] Uitslag FC Shakhtyor Soligorsk - PSV

Sjors (Sj0rSz)

PSV heeft ook dit seizoen de groepsfase van de Europa League bereikt. In een tamme partij werd FC Shakhtyor Soligorsk met 2-0 opzij gezet. Memphis Depay maakte in de slotfase van de wedstrijd het verschil door twee keer het net te vinden.

PSV begon aan de wedstrijd tegen FC Shakhtyor Soligorsk met de wetenschap dat een brilstand voldoende was om voor de 41e opeenvolgende keer deel te nemen aan de groepsfase van een Europees hoofdtoernooi.

In de eerste helft gebeurde dan ook vrij weinig. Het tempo in Wit-Rusland lag erg laag, waardoor er voor de aanwezige fans nauwelijks wat te genieten viel. Buiten een afstandsschot voor de thuisploeg gebeurde er nauwelijks noemenswaardige dingen.

Na de thee lag het niveau van de wedstrijd iets hoger. Zowel PSV als FC Shakhtyor Soligorsk kregen wat kansen, maar doelpunten vielen er niet. Toch hoefden de Eindhovenaren daar niet wakker van te liggen, want zij hadden de beste uitgangspositie.

Er was nog wel even een opmerkelijk moment; Na vijf minuten in het tweede bedrijf voerde PSV via Depay een goede counter uit, maar hij werd in het strafschopgebied onderuit gehaald. Arbiter Evans was echter van mening dat het geen penalty was.

In de slotfase van de wedstrijd waren er nog wel een goede kansen voor Depay, Luuk de Jong en Luciano Narsingh, maar zij stuitten op de doelman. Uiteindelijk was het Depay, die het verschil in de slotfase en zijn marktwaarde verder opschroefde. De aanvaller was namelijk goed voor twee doelpunten.


FC Shakhtyor Soligorsk

0 - 2

PSV

    89' Depay 
90+3' Depay 
 
Gele kaart: Rios, Yanush (FC Shakhtyor Soligorsk), Brenet (PSV)
 
Stadion: Borisov Arena, Borisov
Toeschouwers: n.n.b.
Arbiter: Evans (Wal)
 
Opstelling:   Opstelling:
Kotenko
Matveichyk
Kuzmianok
Yurivich
Yanushkevich
Galyuza (Yanush/62)
Stargorodskiy
Rios
Leonchik
Guruli (Wojciechowski/54)
Osipenko
  Zoet
Rekik
Brenet
Tamata
Bruma
Hendrix
Maher (Ritzmaier/78)
Hiljemark
Locadia (Narsingh/66)
de Jong
Depay