Ethiopië wil Afrika Cup 2017 organiseren

Boris (borisz)

Ethiopië doet een gooi naar de organisatie van het toernooi om de Afrika Cup in 2017. Dat heeft de voorzitter van de voetbalbond van het land donderdag gezegd. Volgens Junedin Basha staat de Ethiopische regering ook achter het plan. Voor het eind van deze week dient de Ethiopische bond de plannen in bij de Afrikaanse voetbalbond CAF.

De CAF is op zoek naar een nieuwe gastland nadat Libië de organisatie teruggaf vanwege de onveilige situatie in het land. Ook Ghana en Kenia hebben interesse getoond.

Ethiopië heeft de Afrika Cup drie keer eerder georganiseerd. Dat gebeurde in 1962, 1968 en 1976. Het land heeft nu echter slechts een basale sportinfrastructuur. Basha ziet geen problemen. "We willen en kunnen het toernooi organiseren." Volgens hem zijn er nieuwe faciliteiten gepland en wordt er al gebouwd door heel Ethiopië.

De organisator van het toernooi in 2017 wordt volgend jaar bekendgemaakt. Volgende maand wordt al gekozen wie de toernooien van 2019 en 2021 mogen organiseren. Algerije, Kameroen, Guinee, Ivoorkust en Zambia zijn in de race voor die toernooien. De eerstvolgende editie van de Afrika Cup wordt in januari in Marokko gehouden.