[WK Judo] Titels voor Abegnenou en Tchrikishivili

Boris (borisz)

Clarisse Abegnenou (Fra) en Avtandili Tchrikishivili (Geo) zijn in het Russiche Chelyabinsk wereldkampioen judo geworden. Abegnenou won in de klasse tot 63 kilogram en Tchrikishivili pakte de zege in de categorie -81kg. Beide judoka's moesten vorig jaar nog genoegen nemen met zilver.

Abegnenou stond in de finale tegenover Yarden Gerbi, een herhaling van de finale van vorig jaar. Toen liet de Francaise zich na 43 seconden verrassen door een onconventionele verwurging. Nu was het de beurt aan Abegnenou om te winnen. Anikca van Emden was de enige Nederlandse in deze klasse. Zij werd in de derde ronde uitgeschakeld door de Japanse Miku Tashiro, die in de halve finale verloor van Gerbi.

Tchrikishivili won in zijn finale de wedstrijd tegen de Canadees Antoine Valois-Fortier. De Georgiër was met waza-ari te sterk voor Valois-Fortier, die in de halve finale nog won van titelverdediger Loïc Pietri. In de ze klasse deed geen Nederlander mee.

Vrijdag is het de beurt aan Kim Polling in de klasse tot 70 kilogram. Ook Guusje Steenhuis (-78 kg), Noel van 't End en Guillaume Elmont (beiden -90 kg) zullen de tatami betreden.