Minardi: "Honda wil wereldkampioen aantrekken"

Peterselieman

Volgens voormalig Formule 1-teambaas Giancarlo Minardi wil Honda bij haar terugkeer in de sport meteen groot uitpakken. Het Japanse bedrijf heeft voor het team McLaren haar zinnen gezet op het aantrekken van regerend wereldkampioen Sebastian Vettel of die van 2008 Lewis Hamilton.

McLaren-Honda heeft voor het seizoen 2015 nog geen coureur vastgelegd, zo erkent racebaas Eric Boullier. "We werken aan de strategie voor de rijders line-up voor de komende jaren. Voor mij is het belangrijk om jaren te zeggen, want we kijken naar de komende drie tot vijf jaar." Dit zorgt met name voor onrust bij Jenson Button die begin volgend seizoen al 35 jaar is en op leeftijd begint te geraken. Teamgenoot Kevin Magnussen is met zijn 22 jaar nog een rookie.

Minardi claimt op zijn website dat Honda niet alleen aan Vettel of Hamilton trekt, maar ook aan Adrian Newey. Over de Britse aerodynamicaspecialist werd juist eerder dit jaar bekend dat hij de positie van technisch directeur bij Red Bull Racing opgeeft om bij Red Bull Technology een hoge positie in te gaan nemen. Zo kan hij zich behalve op Formule 1 ook op andere projecten richten.