Uitgebreide info over muziek in Smash Bros.

Nathan (Noppie2000)

Lange tijd is het stil gebleven over muziek in Super Smash Bros. voor Nintendo 3DS en Wii U. Veel plaatjes en info kwamen voorbij, maar over muziek is het verbazingwekkend stil gebleven. Vandaag heeft Sakurai, ontwikkelaar van Smash Bros., daar verandering in gebracht.

Via een update van de website is er veel informatie naar buiten gekomen. Zo is er een manier om de muziek van de 3DS-versie in de stand-by modus door te laten spelen, waardoor de 3DS als media-speler te benutten is. Ook is er een lijst geplaatst met componisten. Zij hebben meegewerkt aan de soundtrack van, in ieder geval, de 3DS-versie. Deze lijst varieert van Motoi Sakuraba, bekend van de Tales of-serie en Dark souls-serie tot Yasunori Mitsuda, bekend van Chrono Trigger. De volledige lijst met componisten is te vinden in het bronartikel.

Ook zijn er drie muziekjes geplaatst: Multi-Man Smash, Battle! (Trainer Battle) van Pokémon X en Y en Full Steam Ahead van The Legend of Zelda: Spirit Tracks. Deze laatste twee zijn hieronder te beluisteren. 

Super Smash Bros. verschijnt 3 oktober voor Nintendo 3DS en in de winter voor Wii U.