Dylan Armstrong krijgt eindelijk olympisch brons

heywoodu

Kogelstoter Dylan Armstrong gaat eindelijk zijn bronzen medaille van de Olympische Spelen in 2008 krijgen. De Canadees eindigde in Beijing op de vierde plek, maar doordat de Wit-Rus Andrei Mikhnevich vanwege een dopingovertreding uit de uitslag geschrapt werd krijgt Armstrong de bronzen medaille.

Vorig jaar bleek dat Mikhnevich doping had gebruikt tijdens het WK atletiek in 2005. Het was zijn tweede dopingovertreding, hij was eerder al voor twee jaar geschorst geweest. Dit keer kreeg hij van de Wit-Russische atletiekbond een levenslange schorsing opgelegd, waarna de wereldbond IAAF al zijn resultaten na 2005 schrapte.

Daaronder viel naast het olympisch brons onder meer ook twee bronzen WK-medailles en een Europese titel. Op het WK indoor van 2010 werd hij tweede, terwijl Armstrong vierde werd. Door de schorsing van Mikhnevich heeft Armstrong de bronzen medaille inmiddels gekregen, daar was alleen tussenkomst van de IAAF voor nodig. De olympische medaille van Beijing duurde langer, doordat daar ook het IOC bij betrokken was. De Canadees zal binnenkort tijdens een ceremonie zijn medaille alsnog omgehangen krijgen.

Armstrong in actie tijdens de olympische finale in 2008, wat hem zes jaar later het brons op zou leveren (Foto: Getty)